Ahojte, nedavno sa mojho osobneho zivota velmi dotkla skupina parazitologov, ktori svojimi sarlatanskymi metodami dostali na do celkom zufaleho a beznadejneho stavu mojho dobreho priatela. Povazujem preto za svoju povinnost upozornit na tuto skupinu v ramci nasej komunity, kedze prvotny impulz a kontakt ziskal bohuzial od nieklkych z nasich clenov, ktori tomu naozaj veria. Ak vas ktokolvek oslovi zo zazracnym biorezobancnym pristrojom verte mi ide len o velmi dobre zpracovanu tecniku ako cez manipulaciou z ludskou psychikou vytahat z ludi peniaze za tzv. Lieky ktore vam len uskodia.

Zaraď článok do kategórie: 

Máme pre vás skvelú správu, ktorú môžte zúžitkovať ešte teraz pred vianocami.

Nasi kamaráti zo školy varenia Chefparade otvorili skvelý nový obchod www.chefshop.cz, kde nájdete skvelé gurmánske potraviny a pochúťky a za veľkoobchodné ceny.

Zaraď článok do kategórie: 

Zaraď článok do kategórie: 

Občas premýšľam, konkrétne ktorá súčasť môjho bukolického detstva, plného čučoriedkových výprav, voňavých kysuckých lúk a romantického vláčikovania po Slovensku a neskorších teenage liet strávených prevažne v spacáku (najlepšie v nie úplne vysloviteľných severoeurópskych dedinkách bez signálu) zo mňa urobila ten ultramestský typ, akým som dnes. Ak ma niekedy uvidíte zapálene turistikovať v goretexových botkách, šibrinkujúc trekingovými paličkami alebo láskyplne zakladať táborák s country piesňou na perách, okamžite volajte 158, lebo sa jedná o jasný únos a omámenie narkotikami.

Zaraď článok do kategórie: 

Zaraď článok do kategórie: 

Zjavila sa mi Panna Mária. Včera asi o 14:42 na Jiřího z Poděbrad, akurát ma mrzí, že som vyrazila len v džínsoch. Skôr, než obvolám saleziánov a bulvár, prichádzam s exkluzívnym súhrnom udalostí.

Zdravím milovníkov langošov heart.gif

Zaraď článok do kategórie: 

Na druhý deň po otvorení sme sa vybrali do novej slovenskej reštaurácie v Karlíne, na Křižíkovej 71 http://www.restauracepanonia.cz/. Je to kúsok od metra. Po príchode bolo jasné, že začínajú a že je to vo vývoji, ale mali sme radosť z novej slovenskej reštiky a dáme im čas na doladenie a určite ich svojimi návštevami podporíme v snahe. Na také veľké mesto ako je Praha je tu žalostne málo možností, ako si dať statočné slovenské jedlo v príjemnej atmosfére.

Zaraď článok do kategórie: 

Je asi len málo vecí, ktoré sú obťažkané emóciami viac než jedlo. Zoškrabávanie nenávidenej šunkovej pomazánky pod stôl v škôlke, vôňa vyprážaného karfiolu, ktorý nám ocino varieval každý večer, kým bola mama na služobke, Luckina maxitermoska s vývarom, keď som horúčkou už nevládala ani stáť na nohách… A potom varenie polnočnej marmelády v Nórsku, neporaziteľný puch kimči v chladničke môjho kórejského ex, škótska maringotka a nekonečné variácie na pasta pesto, fotky z Katkinej michelinskej cesty ako posledného želania jej umierajúceho manžela… 

Zaraď článok do kategórie: 

Kam na rande: BARY

Zaraď článok do kategórie: 

TOP 5: Rooftops

Zaraď článok do kategórie: 

B&C Gastrotour-Cheecup

Dnes sme mali chuť na niečo dobré sladké, tak sme sa cestou domov zastavili v  http://www.cheecup.cz/ cukrárni a kaviarni, kde okrem skvelých cheesecakes predávajú aj talianske vína a iné dobroty. Ja som si dala cheesecake karamelový a moja lepšia polovička ten z Nového Yorku, obidva boli napriek času pred záverečnou skvelé, ľahučké, nepresladené, akurátne.

Zaraď článok do kategórie: 

Podolka - pohoda nad Vltavou

 

Dear all II.,

cesta z práce po nábreží Vltavy prináša okrem nádherného výhľadu, majestátnej rieky, viac či menej čistých labutí, kačičiek stojacich na jednej nôžke a spiacich káčerov ... aj gastronomické zážitky. Matyldu a Klotyldu v blízkosti náplavky sme zatiaľ nepreskúmali, ale... blízko Podolskej vodárne sme (vlastne skoro náhodou, lebo ho na jednej z prechádzok objavila Bony) našli skvelý podnik na reset (nielen po náročnom dni v práci) - reštauráciu priamo pri Vltave s názvom Podolka, oficiálne: restaurace Podolka:

Zaraď článok do kategórie: 

Mlsná kavka

Dear all,

Zaraď článok do kategórie: 
Bakeshop

foto:bakeshop.cz

Akiste spústa ľudí po príchode do Paríža okamžite zamieri do Louvre alebo aspoň pod Eiffelovku; môj uvítací Le Rituál však spravidla zahŕňa celkom iné parížske pamätihodnosti.

Zaraď článok do kategórie: 

Veľká vec pre všetkých gurmánov, ktorí by si radi aj cez obed dali zdravé a chutné jedlo z čerstvých a kvalitných potravín. A to za skvelé ceny.

Naši kamaráti zo školy varenia Chefparade s ktorými často spolupracujeme a robíme u nich kurzy varenia alebo naše veľké akcie, totiž oddnes rozbiehajú Chefparade Foodtruck, so sloganom deli[very] good food.

Zaraď článok do kategórie: 

Včera sme neplánovane navštívili pizzeriu Fresco vento http://www.frescovento.cz/. Napriek tomu, že sme si ju cielene nevybrali, nakoniec príjemne prekvapilo hlavne prostredie. Pizzeria má pekné zariadenie, majú tam veľmi pekné sklenené mozaiky. Cítili sme sa tam príjemne, pretože hladina hluku a dymu bola únosná (sedeli sme samozrejme v oddelenej nefajčiarskej časti) Ja som neriskovala a dala som si pizzu Hawaii, bola štandartne dobrá, na moj vkus trošku suššia, ale boli na nej dokonca dva druhy šunky.

Zaraď článok do kategórie: 

Valentín!

Sofistikovaná továreň na sny od syna Vivienne Westwood, francúzske macarons s osudovým telefónnym číslom, voňavé bublinky či večera v oblakoch? Rezervujte čo najskôr, alebo si užite v piatok čaro výnimočne tichej domácnosti.

 

1. Agent Provocateur 

Ak sa aspoň trochu zaujímate o svetové dianie, určite vám neuniklo, že kabínka Agent Provocateur bola nedávno vyhlásená za absolútne najsexy miesto v NYC. V rámci valentínskeho sightseeingu by ste pražskú pobočku tohto lingerie kráľovstva rozhodne nemali vynechať.

Zaraď článok do kategórie: 

TOP 5: Karlín

5 dôvodov, prečo sa vám nabetón oplatí zablúdiť do tejto stále trošku zakomplexovanej pražskej štvrte.

Karlínu sa mi osobne niekoľko rokov podarilo úspešne vyhýbať; okrem malého letného kina a charizmatických starých barákov totiž toto najstaršie pražské predmestie dlho príliš nebolo prečo navštíviť.

Zaraď článok do kategórie: 

Staznost / Bryndza

Som si potreboval ulavit ;-) Tak sem pastnem obsah mojej prvej (a dufam poslednej) staznosti. Opravil som zopar chyb (pisane v afekte) a "zaciernil" osoby a obsadenie. Okrem obrazku, ten je v podstate hlavna postava pribehu.

  Dobry den p. _BLANK_!

Zaraď článok do kategórie: 

Stránky